Home     Verwarming     Gas     Water     Sanitair     Onderhoud     Storingen     Contact
 

 

 

 

Storingen

 Tel. (06) 51 25 10 94

 Wat kunt u zelf controleren bij een cv storing?

Voordat u een afspraak maakt met onze storingsdienst, is er een aantal punten dat u zelf eerst kunt controleren. Zo voorkomt u, dat u onnodig lang in de kou of zonder warm water komt te zitten. Het is mogelijk dat u de cv-ketel storing dan zelf kunt verhelpen.

  1. Controleer of de gaskraan open staat. Zo nee, deze openen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.

  2. Controleer of de stekker in het stopcontact zit. Zo niet, stekker in het stopcontact steken en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.

  3. Controleer of de kamerthermostaat hoog genoeg staat. Zo niet, kamerthermostaat omhoog draaien.

  4. Controleer de zekeringen/stoppen en de aardlekschakelaar in de meterkast. Is deze uitgevallen of uitgeschakeld, dan dit herstellen en het toestel opnieuw starten (resetten) of ontsteken.

  5. Controleer of een van de kranen voor warmwater drupt. Zo ja, draai deze kranen goed dicht. Indien een kraan drupt, zal de cv geen warmte afgeven aan de radiatoren. 

  6. Controleer de druk in de cv: de wijzer van de drukmeter moet tussen de 1,5 en 2,0 atmosfeer staan. Zo niet, dan (indien mogelijk) bijvullen tot de juiste druk (zie gebruikershandleiding cv-ketel)

  7. Noteer de op het display getoonde storingscode (indien aanwezig) Deze is van belang bij een bezoek van de monteur. Deze code verdwijnt, indien u stap 8 uitvoert.

  8. Heeft uw toestel een "resetknop", dan kunt u het toestel resetten door de knop in te drukken (zie gebruikershandleiding cv-ketel)

  9. Controleer of de waakvlam van uw toestel brandt (indien aanwezig) Zo niet, steek de waakvlam dan aan.

  10. dien het toestel nog in storing is, dan kunt u nu een afspraak maken met onze cv-storingsdienst om de verwarmingstoring te verhelpen.